Oplysninger om 30 almindeligt anvendte plastharpikser

Plastharpikser tilbyder en bred vifte af egenskaber og egenskaber, der er egnede til forskellige anvendelser.At forstå forskellene mellem disse almindeligt anvendte plastharpikser og deres typiske anvendelsesområder er afgørende for at vælge det rigtige materiale til specifikke projekter.Overvejelser som mekanisk styrke, kemisk resistens, varmebestandighed, gennemsigtighed og miljøpåvirkning spiller nøgleroller i materialevalg.Ved at udnytte de unikke egenskaber af forskellige plastharpikser kan producenter skabe innovative og effektive løsninger på tværs af industrier såsom emballage, bilindustrien, elektronik, medicin og mere.

Polyethylen (PE):PE er en alsidig og meget brugt plast med fremragende kemikalieresistens.Det er tilgængeligt i forskellige former, herunder high-density polyethylen (HDPE) og low-density polyethylen (LDPE).PE bruges i emballage, flasker, legetøj og husholdningsartikler.

Polypropylen (PP): PP er kendt for sin høje styrke, kemiske resistens og varmebestandighed.Det bruges i bildele, apparater, emballage og medicinsk udstyr.

harpiks

Polyvinylchlorid (PVC): PVC er en stiv plast med god kemikalieresistens.Det bruges i byggematerialer, rør, kabler og vinylplader.

Polyethylenterephthalat (PET): PET er en stærk og let plast med fremragende klarhed.Det er almindeligt anvendt i drikkevareflasker, fødevareemballage og tekstiler.

Polystyren (PS): PS er en alsidig plast med god stivhed og slagfasthed.Det bruges i emballage, engangsbestik, isolering og forbrugerelektronik.

Acrylonitril Butadien Styren (ABS): ABS er en slidstærk og slagfast plast.Det bruges i bildele, elektroniske huse, legetøj og apparater.

Polycarbonat (PC): PC er en gennemsigtig og slagfast plast med høj varmebestandighed.Det bruges i bilkomponenter, sikkerhedsbriller, elektronik og medicinsk udstyr.

Polyamid (PA/Nylon): Nylon er en stærk og slidstærk plast med gode mekaniske egenskaber.Det bruges i gear, lejer, tekstiler og bildele.

Polyoxymethylen (POM/acetal): POM er en højstyrke plast med lav friktion og fremragende formstabilitet.Det bruges i gear, lejer, ventiler og bilkomponenter.

Polyethylenterephthalatglycol (PETG): PETG er en gennemsigtig og slagfast plast med god kemikalieresistens.Det bruges i medicinsk udstyr, skiltning og displays.

Polyphenylenoxid (PPO): PPO er en højtemperaturbestandig plast med gode elektriske egenskaber.Det bruges i elektriske stik, bildele og apparater.

Polyphenylensulfid (PPS): PPS er en højtemperatur- og kemikaliebestandig plast.Det bruges i bilkomponenter, elektriske stik og industrielle applikationer.

Polyether Ether Ketone (PEEK): PEEK er en højtydende plast med fremragende mekaniske og kemiske egenskaber.Det bruges i rumfart, bilindustrien og medicinske applikationer.

Polymælkesyre (PLA): PLA er en bionedbrydelig og fornyelig plast, der stammer fra plantebaserede kilder.Det bruges i emballage, engangsbestik og 3D-print.

Polybutylenterephthalat (PBT): PBT er en højstyrke og varmebestandig plast.Det bruges i elektriske stik, bildele og apparater.

Polyurethan (PU): PU er en alsidig plast med fremragende fleksibilitet, slidstyrke og slagfasthed.Det bruges i skum, belægninger, klæbemidler og bildele.

Polyvinylidenfluorid (PVDF): PVDF er en højtydende plast med fremragende kemisk resistens og UV-stabilitet.Det bruges i rørsystemer, membraner og elektriske komponenter.

Ethylenvinylacetat (EVA): EVA er en fleksibel og slagfast plast med god gennemsigtighed.Det bruges i fodtøj, skumpolstring og emballage.

Polycarbonat/Acrylonitril Butadien Styren (PC/ABS): PC/ABS-blandinger kombinerer styrken af ​​PC med sejheden af ​​ABS.De bruges i bildele, elektroniske kabinetter og apparater.

Polypropylen Random Copolymer (PP-R): PP-R er en plast, der bruges i rørsystemer til VVS- og HVAC-applikationer på grund af dens høje varmebestandighed og kemiske stabilitet.

Polyetherimid (PEI): PEI er en højtemperaturplast med fremragende mekaniske og elektriske egenskaber.Det bruges i rumfart, elektronik og bilindustrien.

Polyimid (PI): PI er en højtydende plast med enestående termisk og kemisk modstandsdygtighed.Det bruges i rumfart, elektronik og specialapplikationer.

Polyetherketonketon (PEKK): PEKK er en højtydende plast med fremragende mekaniske og termiske egenskaber.Det bruges i rumfart, bilindustrien og medicinske applikationer.

Polystyren (PS) Skum: PS-skum, også kendt som ekspanderet polystyren (EPS), er et letvægts og isolerende materiale, der bruges til emballage, isolering og konstruktion.

Polyethylen (PE) skum: PE-skum er et stødabsorberende materiale, der bruges til emballage, isolering og bilapplikationer på grund af dets slagfasthed og lette egenskaber.

Termoplastisk polyurethan (TPU): TPU er en fleksibel og elastisk plast med fremragende slidstyrke.Det bruges i fodtøj, slanger og sportsudstyr.

Polypropylenkarbonat (PPC): PPC er en biologisk nedbrydelig plast, der bruges i emballage, engangsbestik og medicinske anvendelser.

Polyvinyl Butyral (PVB): PVB er en gennemsigtig plast, der bruges i lamineret sikkerhedsglas til bilforruder og arkitektoniske applikationer.

Polyimidskum (PI-skum): PI-skum er et letvægts og termisk isolerende materiale, der bruges i rumfart og elektronik på grund af dets stabilitet ved høje temperaturer.

Polyethylennaphthalat (PEN): PEN er en højtydende plast med fremragende kemisk resistens og formstabilitet.Det bruges i elektriske komponenter og film.

Som plastiksprøjtestøbemaskine, skal vi kende de vigtigste forskelle mellem forskellige materialer og deres almindelige anvendelsesområder.Når kunder beder om vores forslag til deressprøjtestøbningprojekter, bør vi vide, hvordan vi kan hjælpe dem.Nedenfor er 30 almindeligt anvendte plastharpikser, her for din reference, håber det kan være nyttigt.

Plast harpiks Nøgleegenskaber Felter for almindelig brug
Polyethylen (PE) Alsidig, kemisk resistens Emballage, flasker, legetøj
Polypropylen (PP) Høj styrke, kemisk resistens Autodele, emballage
Polyvinylchlorid (PVC) Stiv, god kemikalieresistens Byggematerialer, rør
Polyethylenterephthalat (PET) Stærk, let, klarhed Drikkevareflasker, fødevareemballage
Polystyren (PS) Alsidig, stivhed, slagfasthed Emballage, engangsbestik
Acrylonitril Butadien Styren (ABS) Holdbar, slagfast Autodele, legetøj
Polycarbonat (PC) Gennemsigtig, slagfast, varmebestandig Bilkomponenter, sikkerhedsbriller
Polyamid (PA/Nylon) Stærk, slidstærk Gear, lejer, tekstiler
Polyoxymethylen (POM/acetal) Høj styrke, lav friktion, dimensionsstabilitet Gear, lejer, ventiler
Polyethylenterephthalatglycol (PETG) Gennemsigtig, slagfast, kemisk modstandsdygtighed Medicinsk udstyr, skiltning
Polyphenylenoxid (PPO) Høj temperatur modstand, elektriske egenskaber Elektriske stik, bildele
Polyphenylensulfid (PPS) Høj temperatur, kemisk resistens Bilkomponenter, elektriske stik
Polyether Ether Ketone (PEEK) Højtydende, mekaniske og kemiske egenskaber Luftfart, bilindustrien, medicinske applikationer
Polymælkesyre (PLA) Biologisk nedbrydeligt, vedvarende Emballage, engangsbestik
Polybutylenterephthalat (PBT) Højstyrke, varmebestandighed Elektriske stik, bildele
Polyurethan (PU) Fleksibel, slidstyrke Skum, belægninger, klæbemidler
Polyvinylidenfluorid (PVDF) Kemisk resistens, UV-stabilitet Rørsystemer, membraner
Ethylenvinylacetat (EVA) Fleksibel, slagfast, gennemsigtighed Fodtøj, skumpolstring
Polycarbonat/Acrylonitril Butadien Styren (PC/ABS) Styrke, sejhed Autodele, elektroniske kabinetter
Polypropylen Random Copolymer (PP-R) Varmebestandighed, kemisk stabilitet VVS, VVS applikationer
Polyetherimid (PEI) Høj temperatur, mekaniske, elektriske egenskaber Luftfart, elektronik, bilindustrien
Polyimid (PI) Højtydende, termisk, kemisk resistens Luftfart, elektronik, specialapplikationer
Polyetherketonketon (PEKK) Højtydende, mekaniske, termiske egenskaber Luftfart, bilindustrien, medicinske applikationer
Polystyren (PS) Skum Let, isolerende Emballage, isolering, konstruktion
Polyethylen (PE) skum Slagfast, let Emballage, isolering, bilindustrien
Termoplastisk polyurethan (TPU) Fleksibel, elastisk, slidstyrke Fodtøj, slanger, sportsudstyr
Polypropylenkarbonat (PPC) Biologisk nedbrydeligt Emballage, engangsbestik, medicinske applikationer

Indlægstid: 20. maj 2023